Anamur Belediyesi 5 Kişilik Aileyi Sağ Salim Kurtardı.

Depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesinde da olan Anamur Belediye Başkanlığı'na bağlı arama kurtarma ve enkaz kaldırma ekipleri Hatay Belen'de 5 kişilik bir aileyi sağ salim enkazdan çıkardı.

Belediye Başkanı Hidayet Kılınç'ın talimatı ile depremin olduğu gün Hatay'ın Belen ilçesine gönderilen iş makinesi, kamyon ve 10 personelden oluşan arama kurtarma ve enkaz kaldırma ekibi çalışmalarını sürdürüyor.

Depremin 4. günü olması nedeniyle ümitlerin azaldığı deprem bölgesinde AFAD ile koordineli çalışan ekipler bugün çalışma gerçekleştirilen bir göçükten 3'ü çocuk 5 kişilik bir aileyi kurtarmayı başardı. Belediye Başkanı Hidayet Kılınç'ın duyurduğu kurtarma çalışmasında enkazdan çıkartılan ailenin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Başkan Kılınç:"Deprem Bölgelerindeki Çalışmalar için 17 İş Makinesi ve Araç Görevlendirdik"

Depremin etkili olduğu Hatay ve Gaziantep'de 17 iş makinesi ve aracın görev yaptığını belirten Belediye Başkanı Hidayet Kılınç:" Anamur Belediye Başkanlığı olarak depremin gerçekleştiği ilk günden itibaren hem belediyemizin ve özel firmaların iş makinelerini bizzat görevlendirerek Hatay'ın Belen ve Kırıkhan ilçeleri ile Gaziantep'in İslahiye ilçesine sevk ettik. Şu anda deprem bölgesinde 17 tane iş makinesi ve aracımız ile bu araç ve makinelerin şoförleri ile operatörleri arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışması gerçekleştiriyor. Bugün Hatay Belen'de görev yapan arkadaşlarımızın 3'ü çocuk 5 kişilik bir aileyi sağ salim kurtardığını öğrendik. Umudumuzun azaldığı bu günlerde gelen bu haber ile hepimiz yeniden umutlandık. Bölgede 24 saat esasına göre mücadele eden mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Umarım enkaz altında kalan vatandaşlarımızı sağ salim çıkartırız" dedi.

Anamur Belediyesi 36 Tır Yardım Malzemesini Deprem Bölgesine Ulaştırdı.

Anamur Belediyesi'ni 36 tır yardım malzemesini depremden etkilenen bölgelere ulaştırdığını belirten Başkan Kılınç hedeflerinin depremin meydana geldiği 10 ilin tamamına yardım tırı ulaştırmak olduğunu belirtti.

Başlattıkları yardım kampanyasının devam ettiğini belirten Başkan Kılınç:" Şu ana kadar 36 tır yardım malzemesini Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Osmaniye'ye ulaştırdık. Özellikle bu illerin depremden etkilenen ilçelerine çok sayıda yardım tırı  ulaştırdık. 4 gündür yardım kampanyalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Sağolsun Anamurlu hemşehrilerimiz malzeme tedariğinde olağanüstü bir çaba harcıyor, bunun yanında kamyon ve tır sahibi vatandaşlarımızda belediyemize başvurarak hiç bir karşılık beklemeden gitmek istediklerini belirtiyorlar. Deprem bölgelerinden gelen talep doğrultusunda yardımlarımızı depremden etkilenen 10 ilin tamamına ulaştırmak istiyoruz" dedi.