SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MEHMET FATİH KACIR VE VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI MERSİN PROJELERİNİN AÇILIŞ TÖRENİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır ve Vali Ali Hamza Pehlivan, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın Mersin’de hayata geçirdiği projelerin açılış törenine katıldı.


Vali Pehlivan, Mersin Üniversitesi Gençlik, Bilim, Sanat Uygulama  ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen programda yapmış olduğu konuşmasında; “Kalkınma ajanslarımız bölgesel farklılıkları ortadan kaldırmak illerdeki potansiyelleri ön plana çıkarmak ve o potansiyeller doğrultusunda projeler üretmek, geliştirmek ve uygulamak üzere kurulmuş teşkilatlardır. 


Mersinimizin dahil olduğu Çukurova Kalkınma Ajansı bünyesinde Adana ve Mersin olmak üzere iki komşu İl bulunmaktadır. Dönem başkanlıklarını da yıldan yıla değiştirerek yürütüyoruz. Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Genel sekreterliğimiz ve bünyedeki diğer personellerimizle birlikte de bu projelerin uygulamasını ve geliştirilmesini sağlama gayreti içerisindeyiz. 


Kurulduğu günden bugüne kaynakları iki İl arasında etkin ve verimli bir şekilde paylaşıma ve bu doğrultuda da projeler geliştirmek üzere yola çıkan Çukurova Kalkınma Ajansımız, son dönemde toplam proje bedeli 101 milyon TL olan 19 projenin tamamlanmasını sağladı. Bu süreçte tabii ki, İlçelerimiz de dahil olmak üzere gerek kamu kurum kuruluşları gerek iş dünyası, İlimizin bütün kesimleriyle, sürekli iletişim ve istişare halinde bu kaynakları en etkin şekilde kullanma gayreti içerisindeyiz. 


Bunu yaparken yerindeliği, inovasyonu, genç girişimciliği, gençlerimizin istihdamını, yenilikçi yaklaşımların ortaya konulmasını önemsiyoruz. İş dünyamızın da yeni bir yatırım yaparken; ki zaten ajansımızın kuruluş gayelerinden birisi finans sağlamaksa bir diğeri de danışmanlık hizmeti yapmaktır; bu temel vazifelerimizi arkadaşlarımızla birlikte yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Arkadaşlarımızın sürekli olarak alanda olarak tespitler yapmasını istiyoruz. Çünkü kaynaklarımızı en etkin ve verimli bir şekilde kullanmak gibi bir gayemiz var. 


Bu vesileyle Sanayi ve Teknoloji Bakanımız başta olmak üzere Bakanlığımızın, sanayi, teknolojiyle gibi her alanda olduğu gibi Kalkınma Ajanslarımıza vermiş olduğunuz desteklerden dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Bu desteklerin devam ettiği sürece, bizlerin de elimizden geldiğince güzel projelere hep birlikte imza atma gayreti içerisinde olacağımızı bir kez daha belirtiyorum.” ifadelerini kullandı.


Programda; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır ve Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran da bir konuşma gerçekleştirdi.


Programa; Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Mersin Milletvekilleri Havva Sibel Söylemez ve Ali Kıratlı, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Vali Yardımcısı Ahmet Çırakoğlu, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ve İl Protokolü katıldı.

MTOSB ve MIP işbirliği güçlenecek MTOSB ve MIP işbirliği güçlenecek