Öz: “Kırsal kalkınma, tarım ve hayvancılıkta çağ atlayacağız” Öz: “Kırsal kalkınma, tarım ve hayvancılıkta çağ atlayacağız”

MERSİN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ (İŞKUR) İLE BİRLEŞİK MAĞAZALAR (BİM) ARASINDA İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Birleşik Mağazalar (BİM) arasında İşbaşı Eğitim Programı protokolü imzalandı. Mersin İşkur İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen imza törenine Mersin İşkur İl Müdürü Vekili Dr. Ercan GÖN, BİM Birleşik Mağazalar Mali ve İdari İşler Müdürü Ahmet Tevfik AYGÜL ve katılımcılar katıldı.

 Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vekili Dr. Ercan GÖN “İşbaşı Eğitim Programı sayesinde iş arayan vatandaşlarımıza iş tecrübesi kazandırmaya, işverenlerimize ise ihtiyaç duydukları işgücünü kendilerinin yetiştirmesine ve işe alacakları kişiyi iş başında tanımasına olanak sağlıyoruz. 27 Mart 2024 tarihinde başlayacak ve 3 ay sürecek program ile Mersin Merkez, Tarsus, Erdemli, Mut, Anamur  ilçelerinde bulunan Bim Market şubelerinde Perakende Satış Elemanı (Tezgahtar) olarak çalışacak 64 kişi alınacaktır. Program süresince kursiyerlerin cep harçlığı, Genel Sağlık Sigortası ve İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası  İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Program bitiminde ise kalıcı istihdamları yapılacaktır.” şeklinde konuştu.

 BİM Market Yetkilisi Ahmet Tevfik AYGÜL de programın hem kendilerine hem çalışacak kişilere faydalı olmasını dilerken, buna olanak sağlayan İŞKUR’a teşekkürlerini iletti.