SMA HASTALIĞINI YENEN ASRIN EFE BEBEK BAŞKAN SEÇER’İ ZİYARET ETTİ

ASRIN EFE BEBEĞİN AİLESİNDEN SEÇER’E DESTEK TEŞEKKÜRÜ

“UMUT EDİYORUM DİĞER ÇOCUKLARIMIZ DA BİR AN ÖNCE TEDAVİ OLUR”

Mersin’de 2021 yılında henüz 43 günlükken SMA Tip 1 teşhisi konan ve tedavisi için başlatılan kampanyanın başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından sağlığına kavuşan Asrın Efe Gülkan; kampanya sürecinde kendisine ve kampanyaya destek veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

Asrın Efe’nin sağlığına kavuştuğunu görmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Başkan Seçer, SMA ile mücadele eden tüm çocukların bir an önce sağlığına kavuşması dileğinde bulundu.

Asrın Efe’nin bundan sonraki sürecinin de iyi geçmesini umut ettiğini belirten Seçer, “Çok mücadele verdiniz. Bu mücadele bundan sonra da devam edecektir. Umut ediyorum ki Asrın Efe sağlığına tamamen kavuşur, başarılı bir birey olup ülkesine ve insanlığa yararlı bir insan olur” dedi.

Asrın Efe’nin annesi Şerife Gülkan ve babası Serkan Gülkan ise, kendilerini bir an olsun yalnız bırakmayan Seçer’e teşekkürlerini ilettiler.

Mersin’de 2021 yılında henüz 43 günlükken SMA Tip 1 teşhisi konan ve tedavisi için başlatılan kampanyanın başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından sağlığına kavuşan Asrın Efe Gülkan; kampanya sürecinde kendisine ve kampanyaya destek veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

Mersin’de 2 Kasım 2020’de doğan ve doğduktan 43 gün sonra SMA Tip 1 teşhisi konulan Asrın Efe bebeğin tedavi olabilmesi için ailesi tarafından yardım kampanyası başlatılmış, Asrın Efe’nin annesi Şerife Gülkan ve babası Serkan Gülkan, tedavi için gerekli miktarı tamamlayabilmek için sık sık yardım yayınları gerçekleştirmişti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de aileyle birlikte yayın gerçekleştirmiş ve kampanyaya destek sağlamıştı.

2021 yılının Haziran ayında 7 aylıkken kampanyası tamamlanarak tedavi olan Asrın Efe bebek, şu anda 2,5 yaşında sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Başkan Vahap Seçer’in bir an olsun yalnız bırakmadığı ve desteğini esirgemediği SMA’lı çocuklardan biri olan Asrın Efe’nin tedavi olup sağlığına kavuşması diğer çocuklara da umut oluyor.

Seçer: “Umut ediyorum diğer çocuklarımız da bir an önce tedavi olur”

Asrın Efe’nin sağlığına kavuştuğunu görmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Başkan Seçer, SMA ile mücadele eden tüm çocukların bir an önce sağlığına kavuşması dileğinde bulundu. Şu anda Mersin’de SMA ile mücadele eden 3 çocuk olduğunu hatırlatan Seçer, “Mehmet Ali bebeğin de kampanyası tamamlandı, tedavi olacak. Onun için de bir yayın yapmıştık. Umut ediyorum diğer çocuklarımız da tedavi ücretini toplar ve bir an önce tedavi olur” dedi. SMA’nın zor ve tedavisi oldukça maliyetli bir hastalık olduğuna dikkat çeken Seçer, “Bu konuya devletin el atması gerektiğini düşünüyorum. Ekonomisi uygun olmayanlar için çok zor bir durum. Hem tedavi süreci hem sonrasında ciddi bir süreç var” diye konuştu. Asrın Efe’nin bundan sonraki sürecinin de iyi geçmesini umut ettiğini belirten Seçer, “Çok mücadele verdiniz. Bu mücadele bundan sonra da devam edecektir. Umut ediyorum ki Asrın Efe sağlığına tamamen kavuşur, başarılı bir birey olup ülkesine ve insanlığa yararlı bir insan olur” dedi.

Baba Gülkan: “Asıl süreç ilaçtan sonra başlıyor”

AMELİYATSIZ REFLÜ TEDAVİSİ MÜMKÜN! AMELİYATSIZ REFLÜ TEDAVİSİ MÜMKÜN!

Asrın Efe’nin Babası Serkan Gülkan yaşadıkları süreci anlatarak, “Asrın Efe şu an ufak ufak kendini masanın etrafında tutarak gezmeye başladı, yemeklerini yiyor. Yaşıtlarından 1-1,5 sene geride ne yazık ki. Fizik tedavilerle o arayı kapatmaya çalışıyoruz” dedi. Hastalıkla mücadelede asıl sürecin ilaçtan sonra başladığını söyleyen baba Gülkan, “Şu anda diğer kampanyalara da destek oluyoruz. Kampanyalarda gönüllülere şunu söylüyoruz; insanların bundan sonra da maddi ihtiyaçları var. Eğer insanların maddi gücü yeterli değilse bir şeyler eksik kalıyor. Çünkü ilaçtan sonra çok farklı bir süreç başlıyor” diye konuştu.

Anne Gülkan: “Asrın Efe’nin yaşam standardı olabildiğince arttı”

Asrın Efe’nin annesi Şerife Gülkan, kampanya sürecinde maddi ve manevi anlamda yanlarında olan Başkan Seçer ile Mersin halkına teşekkürlerini iletti. Anne Gülkan, “Bu da bizim Mersin’de yaşamımızdaki en büyük şansımızdı diye düşünüyoruz. Biz maalesef bu SMA hastalığında en ağır tiplerinden birini yaşıyorduk ve çocuğumuz SMA tip 1 hastasıydı. Asrın Efe şu anda evin içinde tutunarak yürüyebiliyor, istediği yemekleri yiyebiliyor, bizimle çok güzel bir iletişim kuruyor. Bunlar tabi ki de bize çok büyük mutluluk veriyor. Çünkü bizim çocuğumuz biz bu tedaviyi almadan önce bir parmağını dahi kımıldatamıyordu. Asrın Efe’nin yaşam standardı olabildiğince arttı” dedi.

SMA hastalığı ile mücadele için gereken tedavinin Türkiye’ye de gelmesini istediklerinden söz eden Anne Gülkan, “SMA hastalığıyla mücadele eden çocuklarımızla ilgili hastanelerin kurulmasını ve en başta donanımlı doktorlarımızın olmasını istiyoruz. Ayrıca bunun yanı sıra şu anda Asrın Efe’nin ve Asrın Efe gibi olan birçok çocuğumuzun eğitimi, mutluluğu ve sosyalleşmesi de bizim için çok önemli. En büyük arzumuz bu alanların iyileştirilmesi” diye belirtti.