MERSİN CUMHURİYET MEYDANINDA TARİHİ BİR GÜN YAŞANDI, 1923 ÇOCUKTAN OLUŞAN KORO “23 NİSAN 1923 İNSAN” KONSERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi ile birlikte, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Mersin Cumhuriyet Meydanında Şef Ahmet Baran’ın yönetiminde 1923 çocuktan oluşan Koronun sergilediği konser programına katıldı.

Mersin Valiliği himaye ve destekleriyle, Mersin Büyükşehir Belediyesinin katkıları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve koro mensubu kanun sanatçısı Ahmet Baran’ın koordinasyonunda, Çukurova Senfoni Orkestrası müzisyenleri ve 12 Okulumuzdan toplam 1923 öğrencinin katılımıyla düzenlenen “23 Nisan 1923 İnsan” Konseri, Cumhuriyet Meydanında bayram sevincini, heyecanını yansıtan, izleyenleri ziyadesiyle coşturan fevkalade güzel anlara sahne oldu.

Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Şef Yardımcısı ve Kanun Sanatçısı Ahmet Baran, yetenekli müzisyenler ile birlikte toplam 40 kişilik büyük bir orkestra ve 1923 öğrenci ile düzenlenen “23 Nisan 1923 İnsan” konseri bir birinden güzel eserlerin koro şeklinde seslendirilmesi ve şarkıların icrası sırasında öğrencilerin gösterileriyle unutulmaz bir gösteri olarak kayda geçti.

Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen “23 Nisan 1923 İnsan” konser programına; Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Vali Yardımcıları Âdem Yılmaz ve İbrahim Küçük, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Renkli ve coşkulu görüntülere sahne olan, programın sonunda bir konuşma yapan Vali Pehlivan; “Bugün Kıymetli Ahmet Baran hocamızın şefliğinde, orkestramız, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, sevgili çocuklarımız ve siz kıymetli hemşerilerimizin, yoğun katılımıyla Mersin Cumhuriyet Meydanı tarihi bir gün yaşadı, hepinize teşekkür ediyorum. Koronun oluşumuna, konserin yapışmasına katkısı olan ve emeği geçen bütün kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum

Dünyamız çocuklarımızla güzel ve anlamlıdır. Çocuklarımız bugünlerimiz, yarınlarımız, yarınlara dair umutlarımızdır. 
Bugün çok anlamlı bir gündü. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ydı. Bu bayramı bu meydanda siz sevgili çocuklarımız sayesinde gerçek manada bir bayram gibi kutlamış olduk. 
Bu vesileyle Gazi milletimizin Gazi meclisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 104. yıl dönümünü hep beraber kutladık.

Bu özel günü çocuklarımıza hatta bütün dünya çocuklarına armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı Şehitlerimizi, Gazilerimizi saygıyla, rahmetle, minnetle yad ettik.
Bu konseri, bu coşkulu günü burada çocuklarımız rekor bir katılımla gerçekleştirdiler, şanlı Türk Bayrağımızı ellerinde, en yukarda tuttular. İnanıyorum ki rengini Şehitlerimizin kanından alan bu bayrağı çocuklarımız ilelebet gönderde tutmaya devam edecektir.

VALİ  PEHLİVAN, “FUTBOL HAYALİN GERÇEKLEŞİYOR” PROJESİ KAPSAMINDA ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADI VALİ PEHLİVAN, “FUTBOL HAYALİN GERÇEKLEŞİYOR” PROJESİ KAPSAMINDA ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADI

Devlet ve millet olarak birlik beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayıp Türkiye Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına,‘Türkiye Yüzyılı’na adım atmış bulunuyoruz. Yeni yüzyılımızı, işte bu gözümüzün nuru, pırıl pırıl çocuklarımızla birlikte güçlü bir şekilde inşa edeceğiz. Emin adımlarla geleceğe doğru yol alacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Valimiz Ali Hamza Pehlivan eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte “23 Nisan 1923 İnsan” konser programının şefliğini yapan Kanun Sanatçısı Ahmet Baran‘a verdiği emeklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.