MERSİN İDMAN YURDU EFSANELERİ İZ BIRAKANLAR MÜZESİNİ GEZDİ

Akdeniz Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan, kent tarihi ve hafızasına yolculuk imkanı sunan İz Bırakanlar Müzesi Mersin İdman Yurdu’nun efsane futbolcuları ve teknik direktörlerini ağırladı. Mersin İdman Yurdu odasında maziyi hatırlayan efsaneler, duygu dolu anlar yaşadı.

Mersin tarihine yolculuk imkanı sunan, şehrin hafızasını yaşatıp geleceğe taşıyan, kente iz bırakmış isimleri yaşatan Akdeniz Belediyesi İz Bırakanlar Müzesi, farklı yaş ve kesimden ziyaretçilerini ağırlıyor. 2 katlı tarihi bir Mersin Evi’nin restore edilmesiyle kente kazandırılan müzeyi, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Mersin Şube Başkanı Mesut Bilir, Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, teknik heyeti ile Mersin İdman Yurdu’nun efsane futbolcuları İz Bırakanlar Müzesi’ni ziyaret etti.

BAŞKAN GÜLTAK, SAHAYA ÇIKIP ÇOCUKLARLA İDMANA KATILDI BAŞKAN GÜLTAK, SAHAYA ÇIKIP ÇOCUKLARLA İDMANA KATILDI

“EFSANELER GEÇMİŞİ HATIRLADI”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin İdman Yurdu’nun efsane oyuncuları ve efsane hocaları ile birlikte İz Bırakanlar Müzesi’ni gezdiklerini belirterek, müzenin bir bölümünde Mersin İdman Yurdu’nun anlatıldığını kaydetti. Gültak, hocaların müzeyi gezdikleri esnada geçmişlerini, kendi oynadıkları maçları hatırladığını dolayısıyla da duygu dolu anlar yaşandığını ifade ederek, tüm Mersinlileri İz Bırakanlar Müzesi’ni gezmeye davet etti.

“ÜSTÜ MERSİN İDMAN YURDU ALTI MERSİN TARİHİ”

Mersin İdman Yurdunun Efsane Oyuncularından Ayhan Öz, “Ben ilk defa geliyorum buraya.  Mustafa başkanımı tebrik ediyorum. Harika bir şey yapmış. Ben isterim ki bütün Mersin gelsin burayı görsün. Üstü Mersin İdman Yurdu’na ait. Altı tarih. Burayı bu hale getirmek, büyük emek istiyor” dedi.

“EFSANELERİN HATIRLANMASI BENİ MUTLU ETTİ”

Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Özcan Kızıltan ise “Her şeyden önce Mersin’de iz bırakmış, Mersin’de emeği geçmiş, Çanakkale Savaşı’ndan tutun da eğitim anlamında, kültürel anlamda hizmet etmiş emeği geçmiş insanları burada bir arada görmek, böyle bir şeyin düşünülmüş olması  beni çok mutlu etti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok mutlu oldum. Mersin’in böyle bir şeye ihtiyacı olduğunu düşünüyordum ama bu kadar detaylı ve güzel olacağını düşünmemiştim” ifadelerini kullandı.

“KENDİMİZİ VE ARKADAŞLARIMIZI GÖRDÜK”

Mersin İdman Yurdu eski Teknik Direktörü Levent Arıkdoğan de İz Bırakanlar Müzesi’nin çok anlamlı ve güzel olduğunu belirterek, “Burada kendimizi gördük, arkadaşlarımızı, ağabeylerimizi, kardeşlerimizi gördük çok mutlu oldum” diye konuştu.