1 gün önce Gündem

3 Mayıs Türkçülük Günü, 1944 Milliyetçilik olayları ile tarihte yer alan, başta Alparslan Türkeş ve Nihal Atsız olmak üzere, Türk Milliyetçilerinin tutuklanması ve dava açılarak yargılanması olarak ülkemizde gündem oluşturuyor.

2 gün önce Kültür ve Sanat

Özellikle dezavantajlı mahallelerde açtığı kurs merkezleri ile eğitimde fırsat eşitliğini kolaylaştıran Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocukların okul ve akademik hayatlarında onlara destek olurken, diğer yandan sportif faaliyetlerle de gelişimlerine katkı sunmayı sürdürüyor

2 gün önce Gündem

İş dünyasının yurtdışı pazarlardaki gücünü artırması adına uluslararası katılımı yüksek, nitelikli fuarlara ihtiyaç duyduğunu belirten MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, bunun için Türkiye’deki fuar sayılarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

2 gün önce Gündem

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Valiliği himayelerinde ve Yenişehir Kaymakamlığı, Yenişehir Belediyesi ve İnter Akademi iş birliği içerisinde genç sporcularımıza hizmet veren Inter Futbol Okulu’nda, “Futbol Hayalin Gerçekleşiyor” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte çocuklarla futbol oynadı.

2 gün önce Eğitim

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'un katılımı ile Mersin Eğitim Akademisi kapsamında "Yapay Zekâ ve İnsanlığın Geleceği" konulu eğitim verildi.

2 gün önce Asayiş

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik düzenlediği operasyonda (7) şüpheliyi yakaladı.

3 gün önce Gündem

Mersin Orman Bölge yetkililerince yapılan yazılı açıklama da, “Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Silifke Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında yapılan yol kontrolü sırasında orman emvali nakleden kamyonun nakliye tezkeresinin süresinin geçtiği tespit edilerek, ilgililer hakkında yasal işlem yapılarak idari para cezası kesilmiştir.

3 gün önce Sağlık

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de çocukluk çağı kanserlerinde başı çeken löseminin son yıllarda görülme sıklığı giderek artıyor. Öyle ki çocukluk döneminde tüm kanserlerin yaklaşık yüzde 35'ini lösemi oluşturuyor.

3 gün önce Ulusal

Nakliye kilidi reaktörün bakımını yapmak, nükleer yakıtı yüklemek ve boşaltmak için tasarlandı

3 gün önce Yerel

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Mersin Emek ve Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen kortejde işçilerle birlikte yürüdü