2 hafta önce Gündem

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, güneş paneli desteği ile Mersin’de yaşayan Yörük ailelerin kara çadırlarına ışık olmaya devam ediyor.

2 hafta önce Asayiş

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri sahte içki üretimi ve ticaretini yapan (1) şüpheliyi yakaladı.

2 hafta önce Ekonomi

Yüksek enflasyonla mücadele eden Türkiye ekonomisinde şirketlerin enflasyon muhasebesi yapma zorunluluğunun ortaya çıkacağını kaydeden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, bu işlem sonunda oluşacak sanal kardan vergi alınmaması,  özellikle küçük şirketlerin korunması gerektiğini söyledi.

2 hafta önce Gündem

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi başarılı projelere imza atmayı sürdürüyor. Yeni Nesil Mentorluk Projesi ile üniversiteli gençlerle profesyonel yöneticileri ve kurumsal markaları bir araya getiren Kariyer Merkezi, Toros Üniversitesi İİBSF Öğretim üyesi Prof. Dr. Köksal Hazır ve Arkas Lojistik İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Birce Gökmen’i konuk etti.

2 hafta önce Gündem

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akkuyu Nükleer Güç Santrali Jandarma Komando Koruma Tabur Komutanlığı’nı ziyaret etti.

2 hafta önce Gündem

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olan ve tamamlandığında Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu tek başına karşılayacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali (Akkuyu NGS)’ni ziyaret etti, toplantı gerçekleştirdi, çalışmalarda gelinen aşama hakkında bilgiler aldı.

2 hafta önce Ekonomi

Mersin’de kadın gücünün yüksek teknoloji, mühendislik, tasarım ve bilişim gibi çağın iş kollarına entegrasyonunu sağlamak ve kadın girişimcileri teşvik etmek amacıyla TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu öncülüğünde “1TechKadın Proje”si hayata geçirildi.

2 hafta önce Gündem

Gülnar Belediye Başkanı olarak seçilen Fatih Önge, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’a nezaket ziyaretinde bulundu.

2 hafta önce Eğitim

Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü - KOSGEB iş birliğinde KOSGEB İl Müdürü Danyal Peker tarafından Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik ‘Girişimcilik Eğitimi’ seminer çalışması düzenlendi.

2 hafta önce Gündem

Mersin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama da, Mersin’in huzuru ve güvenliğini daim kılmak için Emniyet ve Jandarma birimlerinin gece gündüz çalışmaya devam ettiği ve operasyonel çalışmalar neticesinde suçluların adli mercilere teslim edildiği belirtildi.