METEOROLOJİDEN TOZ TAŞINIMI UYARISI METEOROLOJİDEN TOZ TAŞINIMI UYARISI

Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken Türk Kızılay Derneği’nin 155. yılı da Mersinlilerle beraber kutlandı.

Her yıl 29 Ekim-04 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, Mersin Millet Bahçesinde Mersin İl Başkanlığı ve Şubelerin ortak katılımıyla hazırlanan programla kutlandı.

Günün önemine binaen protokolün katılımıyla başta Türk Kızılay Mersin İl Başkanı Dr. Levent ÖZBAY’ın açılış konuşmasıyla başladı. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa GÜLTAK’ın konuşmalarıyla devam ederken, Mersin Valisi Ali Hamza PEHLİVAN tarafından yapılan konuşmanın ardından, Kızılay haftası ile ilgili öğrenciler için hazırlanan boyama etkinlikleri yapıldı, ardından uçurtmalar dağıtıldı.

Gönüllülerin katılımıyla kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Türk Kızılay Mersin İl Başkanı Dr. Levent ÖZBAY’ın protokol konuşmasında Kızılay’ın 57 ülkede 8 milyon insana yardım ulaştırıldığı belirtilirken, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa GÜLTAK konuşmalarında yardım çalışmalarına vurgu yaparken Mersin Valisi Ali Hamza PEHLİVAN ise kan bağışının önemine değindi.

Kızılay Haftası kapsamında Mersin İl Başkanlığının yanı sıra şubeler ve temsilciliklerimizle birlikte 50’den fazla okula Kızılaycılık anlatılırken, bağışçılarımıza ve kurumlara da ziyaretler düzenlendi.