BÜYÜKŞEHİR, KENTİN DÖRT BİR YANINDA YOLLARI YENİLİYOR BÜYÜKŞEHİR, KENTİN DÖRT BİR YANINDA YOLLARI YENİLİYOR

Yemekli Düğün Geleneği Erdemli’de Yaşatılıyor

İstikbal Özel Haber Fatma Aydın/ Düğün denilince davul zurna aklımıza gelir… Çalgıcıların uzun havaları renk katar. Düğüne katılanların halayları alkışlar altında izlenir.. Kazanlarda düğün yemekleri olan; kuru fasulye, dövme pilavı, topalak gibi yemekler pişer, düğüne katılanlara verilirdi.

Tabi bu dediklerimiz eskilerde kaldı.

Eskilerde kaldı desek de Erdemli ilçemizin Çeşmeli mahallesinde damadın babası Hidayet Yılmaz nişan düğününü yemekli yaptı. Gazetemiz muhabirinin sorularını yanıtlayan Hidayet Yılmaz “Öteden beri atalarımızdan gelen örf ve adetlerimize göre, kazanlarda yemek kaynatma geleneğini yaşatalım istedik. Şimdiki düğünlerde yemek işini kolay ve masrafsız olsun diye lahmacun ile yapıyorlar ama biz örfümüzü adedimizi sürdürmeye çalışıyoruz.” Dedi.

Keşkek dövme pilavı, yuvarlama dedikleri topalak ve kuru fasulyenin kazanlarda piştiğini söyleyen damat babası Hidayet Yılmaz, damat İzzet Yılmaz ve Gelin Sibel Çil Çifti’nin nişan düğünü için yaklaşık 400 kişiye yetecek kadar düğün yemeği vererek gelenekleri yaşatmayı sürdürüyor.