HALKKENT MERCEK İLE PROFESYONEL KUAFÖRLER YETİŞİYOR

Kadın ve genç istihdamını artırmak için verdiği kurslara hız kesmeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halkkent MERCEK Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi’nde kuaförlük kursu ile zanaat öğrenmek isteyenlere kapılarını açtı. Temel makyaj eğitiminden fön çekimine ve saç kesiminden el-ayak bakımına kadar eğitimin verildiği kurs sayesinde mezun olanlar istihdama katılabilirken, kendi iş yerlerini de açma fırsatı yakalıyor.

Kadın ve genç istihdamını artırmak için verdiği kurslara hız kesmeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halkkent MERCEK Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi’nde kuaförlük kursu ile zanaat öğrenmek isteyenlere kapılarını açtı.

Kuaförlükten bahçıvanlığa, İngilizce dil eğitiminden hasta-yaşlı bakım hizmetlerine, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğinden temel makyaj eğitimine kadar bir dizi kursa ev sahipliği yapan kurs merkezinde belgelerini alan yurttaşlardan kimileri kendi iş yerini açarken kimileri de Büyükşehir’de iş bulma şansı yakaladı.

Bine yakın kursiyeri mezun ettiklerini söyleyen Halkkent MERCEK Sorumlusu Latife Eşiyok, “Biz genelde istihdama yönelik kurslar açarak vatandaşlarımızın daha çok iş sahalarına yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Halkkent’teki vatandaşlarımız şehir merkezindeki vatandaşlarımıza oranla daha dezavantajlı kesimde kalıyorlar. Biz de bu hizmeti ayaklarına getirerek daha çok insana ulaşıyoruz, özellikle kadın istihdamına yönelik kurslarımızı daha çoğaltarak yardımcı oluyoruz” sözlerine yer verdi.

Kursların bitmesinin ardından kursiyerleri Kariyer Merkezi’ne yönlendirdiklerini söyleyen Eşiyok, “Teksin Mersin uygulaması üzerinden her ayın 15 ve 20 tarihleri arasında hangi kursları açtığımızı paylaşıyoruz. Bu şekilde vatandaşlarımız online olarak bize başvuru yapabiliyorlar” diyerek, online başvuru yapamayanların da kurs merkezine gelerek başvuru yapabileceğini söyledi. Eşiyok, “Biz daha çok kurs açarak, daha çok vatandaşımıza ulaşmaya ve istihdamı artırmaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Tuncer, Kadın Üretici Pazarı’ndaki Emekçi Kadınların Anneler Günü’nü Kutladı Tuncer, Kadın Üretici Pazarı’ndaki Emekçi Kadınların Anneler Günü’nü Kutladı