Mezitli’de Emir Can İğrek’le 23 Nisan Coşkusu! Mezitli’de Emir Can İğrek’le 23 Nisan Coşkusu!

 “Yarım kalan DüğünFilminin İlk Gösterimi Kargıpınarı’nda Olacak

İstikbal Özel Haber-Fatma Aydın/ Öyküsünü Mehmet Doğan’ın yazdığı “Yarım Kalan Düğün”  adlı filmin senaryosunu Rüştü Aydın yazdı.  Senarist-Yönetmen Rüştü Aydın film çekimlerinin bittiğini, kurgu, montaj ve müziğin Mersin’de yapıldığının altını çizdi.

Kimi ev hanımı, kiminin işinde gücünde bir esnaf-işçinin oyuncu olarak rol aldığını söyleyen Aydın, Görüntü yönetmenliğini ise Fatma Aydın’ın yaptığını söyledi.

Yönetmen Aydın, “  Filmin öyküsünü yazan Mehmet Doğan,  düğünü olan damadın, düğün esnasında vatani görevine çağrılması ve sonrasında yaşananların film yapılmasını çok arzu ettiğini söylemesi ile film projelendirildi. Oyuncular tespit edildi, repliklerine hazırlandılar sonrasında ise çekimler yapıldı. Mersin’de film ve sinema üzerine yapıtların yapıldığını İnciay Yapım sayesinde görüyoruz.” Dedi.

Senarist ve yönetmen Rüştü Aydın ise Mehmet Doğan ile Yörük kültürü üzerine film çalışmaları yaptıklarının altını çizerek, kültürümüzün yaşatılması için görsel çalışmaların önemli olduğunu söyledi. Aydın, “ Her geçen gün kültür değerlerimiz kayboluyor. Bunları yeni neslimize aktarmanın en iyi yolu film çalışmalarıdır. Mersin ilimiz doğal platodur. Oyuncularımız yöremiz insanlardan oluşuyor. Gerçekten hepsi ayrı bir yetenek… Bunlar kültürümüze hizmet eden gönüllülerdir. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum.” Dedi.

Senarist-Yönetmen Rüştü Aydın, film gösterimini ilk olarak çekimlerin yapıldığı Kargıpınarı Mahallesi’nin halkına izlettirilmesi amaçlandığından; 29 Aralık Cuma Günü Saat 18.00’de Kargıpınarı Düğün Salonunda gösteriminin yapılacağını duyurdu.